خرید گیاه آپارتمانی با تضمین کیفیت و ارسال رایگان

6روش آبیاری گیاهان در مسافرت

زمان مطالعه: 9 دقیقه

وقت تعطیلات که شما عازم سفرهای چند روزه هستید اما نمیدانید با گل و گیاهان‌تان چه کنید؟
قطعا لازم است قبل از این‌که از خانه بیرون بروید، اقدامات لازم برای نگهداری و آبیاری گیاهان‌تان را درنظربگیرید تا  خدای نکرده موقع بازگشت از سفر با گلدان‌های خشک‌ و گیاهان پژمرده رو‌به‌رو نشوید.
اگر دوست ندارید از کسی بخواهید که به خانه‌تان بیاید و به گلدان‌هایتان آب بدهد،
با گُل سِتان همراه باشید تا 6روش آبیاری گیاهان در مسافرت را معرفی کنیم و به شما بیاموزیم چطور در مسافرت گیاهان را بی‌آب نگذاریم؟
این روش‌ها برای همه‌ی گیاهان مخصوصا گیاهان حساس هم درنظر گرفته‌شده‌اند.
جلوگیری از خشک شدن گل در مسافرت با استفاده از این سیستم ‌های ساده‌ی آبیاری، می‌توانید با خیال راحت به مسافرت بروید و موقع برگشت هم  گیاهان‌تان را سرحال و شاداب‌ ‌تان ببینید.
و پیشنهاد می‌شود روش نگهداری گیاهان آپارتمانی را نیز مطالعه نمایید.

گُل‌سِتان | گل فروشی آنلاین | سفارش آنلاین گل | گیاه آپارتمانی

این روش‌ها عبارتند از:

بطری آب وارونه
حوله و ظرف آب
فیتیله‌گذاری
زیرگلدانی
گلخانه‌ی پلاستیکی
بطری آب در گلدان

روش اول: بطری آب وارونه

از این به بعد بطری‌های خالی‌تان را دور نیندازید. بطری‌ را پر از آب کنید و درپوش آن را به مقدار خیلی کم شل کنید تا آب به شکل قطره قطره از بطری بیرون بیاید.
حالا بطری را به صورت وارونه در خاک گلدان فرو کنید.‌ آب از بطری به صورت قطره‌ای وارد خاک می‌شود و گیاه را آبیاری می‌کند.
روش دیگر این است که با میخ کوچک داغ  چند سوراخ  روی در بطری ایجاد کنید تا آب به صورت قطره‌ای از آن خارج شود. شما می‌توانید  از این روش علاوه بر روزهای مسافرت، برای آبیاری روزانه ‌ی گلدان‌ها هم استفاده کنید. ‌هم‌چنین بطری‌هایتان را دیزاین و رنگ‌آمیزی کنید تا ظاهر زیبا و جذاب‌تری در گلدان‌تان داشته باشد. یادتان باشد که در بطری باید از جنس پلاستیک باشد و از در چوب‌پنبه‌ای هم استفاده نکنید.

روش بطری وارونه در گلدان

مواد و وسایل لازم:‌

بطری با در پلاستیکی یا آلومینیومی
آب به مقدار لازم
یک عدد میخ
انبردست

مزیت این روش: نصب آسان
مناسب برای: گیاهانی که به آبیاری روزانه نیاز دارند.
مدت زمان استفاده: بستگی به اندازه‌ی بطری دارد اما به طور متوسط ۵ روز
راه‌اندازی این سیستم کم‌تر از ۱۰ دقیقه وقت می‌گیرد.

روش دوم:‌ حوله و ظرف  آب

آیا می‌دانستید می‌توانید گل و گیاهان‌تان را در ظرفی پر از آب بگذارید تا آب را از ریشه و زیر گلدان جذب کنند؟‌ با این روش می‌توانید یک هفته با خیال راحت به مسافرت بروید و گیاهان‌تان را سرحال و شاداب تحویل بگیرید.
یادتان باشد که این روش برای گیاهانی مفید است که به آب زیادی نیاز دارند و اصالت‌شان به مناطق مرطوب و جنگلی برمی‌گردد.

برای ظرف آب می‌توانید از لگن با اندازه‌های مختلف استفاده کنید یا گلدان‌ها را در وان حمام بچینید. البته گلدان‌هایی که در وان می‌گذارید، باید به نور کم مقاوم باشند چون اکثر حمام‌ها نور زیادی ندارند و ممکن است گیاهان‌تان در پایان تعطیلات به دلیل کمبود نور از بین بروند.
وان حمام یا لگن‌ها را  تا نیمه با آب پرکنید. کف وان یا لگن را با تعدادی حوله پر کنید تا آب را به خودش جذب کند. حالا گلدان‌ها را به آرامی روی حوله بگذارید. نکته‌ی مهم این است که انتهای گلدان‌ها باید سوراخ داشته‌باشد تا آب از انتهای گلدان و ریشه‌ها جذب شود. با این روش به مدت یک هفته می‌توانید گلدان‌هایتان را آبیاری کنید

مواد و وسایل لازم:

حوله
لگن به تعداد گلدان‌ها یا وان حمام
گلدان دارای سوراخ و زهکش خوب


مزیت این روش: راه حلی طولانی مدت برای گیاهان‌تان است.
مناسب برای: گیاهان مناطق مرطوب و گیاهانی که به نور زیاد نیاز ندارند (در صورت قراردادن در وان حمام)
مدت زمان استفاده: یک هفته
راه اندازی این سیستم به ۵ دقیقه وقت نیاز دارد.

روش سوم: فیتیله‌گذاری

ساخت آبیاری قطره ای در خانه، در این روش، آب را با استفاده از رشته‌ی کاموا یا نخ پنبه‌ای به گیاه می‌رسانیم. آبیاری به روش فیتیله‌ای یک روش  طولانی مدت برای آبیاری گیاهان است و هرچه قدر آب بیش‌تری در مخزن آب بریزید، مدت طولانی‌تری می‌توانید از آن برای آبیاری گیاه‌تان استفاده کنید. هم‌چنین از این سیستم می‌توانید برای چند گلدان  به طور هم‌زمان هم استفاده کنید.
نخ کاموایی که استفاده می‌کنید باید حداکثر جذب آب را داشته باشد.

نخ کاموایی را به تعداد گلدان‌ها و به اندازه‌ی لازم تقسیم کنید. ظرف مورد نظرتان را از آب پر کنید و انتهای کاموا را به اندازه‌ی چندسانتی‌متر در داخل آب قرار دهید و سر دیگر کاموا را داخل خاک گلدان‌ها فروکنید. می‌توانید برای فروکردن نخ کاموا، نخ را دور یک مداد بپیچید و مداد را داخل خاک گلدان فروکنید. حالا به گلدان‌ها آب بدهید تا جریان آب در رشته‌های کاموا برقرار شود و آب از ظرف آب هم جذب شده و به سمت خاک گلدان بیاید.

روش فیتیله گذاری در آب

مواد و وسایل مورد نیاز:

نخ کاموایی یا طناب نخی باریک به مقدار لازم
سطل یا ظرف آب

مزیت:‌ می‌توانید چند گیاه را همزمان آبیاری کنید.
مناسب برای: گیاهانی که سه بار در هفته به آبیاری نیاز دارند.
مدت زمان استفاده: ۱ تا ۳ هفته
راه‌اندازی این سیستم به ۱۰ دقیقه وقت نیاز دارد.

رز جاودان مهرسا پایه قرمز
694,000 تومان
باکس رز جاودان موزیکال Q&Q
2,536,000 تومان
رز جاودان موزیکال کوپه
977,000 تومان
باکس رز جاودان موزیکال ملودی
1,156,000 تومان
رز جاودان موزیکال لیدیا
1,123,000 تومان

روش چهارم: زیرگلدانی پر از آب

این روش بسیار ساده است اما نباید از این روش برای گیاهان حساس به کمبود آب استفاده کنید. زیرگلدانی‌ علاوه بر این‌که به نگه‌داشتن آب گیاهان کمک می‌کند، از خارج شدن خاک گیاه در هنگام آبیاری هم جلوگیری می‌کند و همه‌چیز را برایتان تمیز و مرتب نگه‌می‌دارد.

زیرگلدانی که استفاده می‌کنید باید متناسب با اندازه‌ی گلدان‌تان و فقط کمی بزرگ‌تر باشد تا آب را نگه‌دارد. فقط کافی است داخل زیرگلدانی را از ماسه و آب پرکنید.  به همین راحتی سیستم آبرسانی‌تان آماده شد! و روطب گیاه تامین میشود.

مواد و وسایل مورد نیاز:

زیرگلدانی
گلدان سوراخ‌دار و دارای زهکش مناسب

مزیت:‌روش ساده و بدون زحمت
مناسب برای:‌ ساکولنت‌ها و کاکتوس‌هایی که به آب زیاد نیاز ندارند.
مدت زمان استفاده:‌ ۲ تا ۳ روز
زمان درست کردن این سیستم یک دقیقه است.

روش پنجم: گلخانه‌ی پلاستیکی

در این روش نیازی نیست که دیوار و سقف واقعی گلخانه را بسازید. فقط کافی است که از یک پلاستیک ساده و چند میله برای نگه‌داشتن استفاده‌کنید. از این روش ساده می‌توانید در زمان سفرهای طولانی‌تان استفاده کنید. فقط دستورالعمل زیر را دنبال کنید تا به شاخ و برگ گیاه‌تان آسیب نزنید. یادتان باشد که از گلخانه‌ی پلاستیکی در نور مستقیم استفاده نکنید چون باعث گرم شدن بیش از حد گیاه و از بین رفتن آن می‌شود و نکته‌ی بعدی این‌ است که این روش برای ساکولنت‌ها و کاکتوس‌ها مناسب نیست.

خدمات باغبانی در محل، اعزام سریع باغبان گل و گیاه | گُل‌سِتان

چهارمیله‌ی چوبی را در چهارگوشه‌ی گلدان فرو کنید. این میله‌ها پایه‌های گلخانه‌تان را تشکیل می دهند و از افتادن پلاستیک بر روی  شاخ و برگ‌ گیاه جلوگیری می‌کنند. گیاه را مثل معمول آبیاری کنید. دقت کنید که لازم نیست که بیش از اندازه به آن‌ها آب بدهید. گلدان را در جایی با نور غیرمستقیم بگذارید. حالا پلاستیک را روی پایه‌ها و گیاه بکشید و با تنظیم پایه‌ها چک کنید که پلاستیک با برگ‌ها کاملا در تماس نباشد و به آن‌ها فشار نیاورد البته اگر کمی به برگ‌ها چسبیده بود اشکالی ندارد. حالا پلاستیک را در زیر گلدان جمع کنید  و دور آن را  محکم ببندید تا با جریان باد و .. تکان نخورد. گلخانه‌ی کوچک شما آماده است. آب از گلدان بخار می‌شود و با برخورد به دیواره‌ی پلاستیک به قطر‌ه‌های آب تبدیل شده و دوباره به گیاه برمی‌گردد و بدین ترتیب گیاه‌تان هیچ وقت خشک نمی‌شود.

روش گلخانه پلاستیکی

مواد و وسایل لازم:

۴ میله‌ی چوبی
کیسه‌ی پلاستیکی شفاف (به اندازه‌‌ای بزرگ باشد که گیاه در آن جای بگیرد)

مزیت:‌ راه حل طولانی مدت برای نگه‌داری از گیاهان
مناسب برای:‌ گیاهان آپارتمانی رطوبت‌دوست
مدت زمان استفاده:‌۶ تا ۸ ماه
مدت زمان راه‌اندازی این سیستم ۱۵ دقیقه است.

روش ششم: بطری پلاستیکی در گلدان

نه تنها انسان‌ها از بطری آب برای رفع تشنگی استفاده می‌کنند، بلکه گیاهان هم می‌توانند از بطری آب، آب بنوشند! با این روش می‌توانید از بطری‌های پلاستیکی‌تان دوباره و چندباره استفاده کنید. با این که این سیستم زمان طولانی قابل استفاده نیست اما راه‌اندازی و استفاده‌ی دوباره از آن آسان است و فقط کافی است دوباره بطری را از آب پر کنید.

روی بطری چند سوراخ ایجاد کنید. با استفاده از میخ داغ یا میخ و چکش حدود ۶ سوراخ روی بدنه‌ی بطری و سه سوراخ در انتهای آن ایجاد کنید. گیاه‌تان را آبیاری کنید تا فعلا از آب بطری استفاده نکند و آب داخل بطری مدت زمان بیش‌تری باقی بماند. حالا با بیلچه‌ای کوچک کنار گلدان را سوراخ کنید و بطری را در سوراخ بگذارید. حدود دو تا چهارسانتی‌متر از بدنه‌ی بطری می‌تواند بیرون باشد. حالا بطری را از آب پر کنید و در آن را ببندید تا آب بخار نشود. سیستم آبیاری شما آماده است و از همین الان شروع به کار می‌کند.
این روش برای افرادی مناسب است که برای چند روز مسافرت هستند و نمی‌توانند گل‌ها و گیاهانشان را هر روز آبیاری کنند.

مواد و وسایل مورد استفاده:

بطری پلاستیکی آب به تعداد لازم (اندازه‌ی آن بستگی به بزرگی گیاه و گلدان دارد)
میخ
چکش یا انبردست

مزیت: روش کم هزینه
مناسب برای: گیاهانی که مرتبا به آبیاری نیاز دارند.
مدت زمان استفاده: بستگی به اندازه‌ی بطری دارد، حدود ۴ روز
برای درست کردن این سیستم به ۵ دقیقه زمان نیاز دارید.

گیاهانی که به کم‌ترین مراقبت در مسافرت نیاز دارند:

خب این شش روش نگهداری گیاهان در مسافرت را یاد گرفتید. حالا می‌توانید متناسب با نوع گیاه و مدت زمان سفرتان از این روش‌ها استفاده کنید و گیاهان‌زیبایتان را  بدون کمک گرفتن از دیگران، همیشه سرسبز و سرحال نگه‌دارید.
اما اگر تمایلی به استفاده از این روش‌ها ندارید می‌توانید راه حل آخر را امتحان کنید که خرید گیاهان مقاوم آپارتمانی است.
این گیاهان نیازی به آبیاری زیاد در طول سفر ندارند و نسبت به شرایط متفاوت محیطی حساسیت کم‌تری دارند. البته واضح است که این گیاهان هم بعد از یک تا دو هفته به آبیاری نیاز دارند اما می‌توانید با دور نگه‌داشتن آن‌ها از نور مستقیم خورشید، این مدت زمان را طولانی‌تر کنید. بعضی از این گیاهان علاوه بر نیاز آبی کم، می‌توانند نور کم را هم تحمل کنند. نگه‌داری از این گیاهان آسان است و برای افراد تازه‌کار گزینه‌ی خوبی هستند.
این گیاهان عبارتند از:
گیاهان هوازی
آنتوریوم
بامبو
بروملیادها
کالانکوئه
درخت پول
ارکیده
برگ قاشقی یا اسپاتی فیلوم
پتوس
کاکتوس‌ها
ساکولنت‌ها
و نکته‌ی آخر

اگر بعد از بازگشت از سفر مشاهده کردید که بعضی از گیاهان‌تان پژمرده‌شده‌اند، نگران نباشید. شما می‌توانید همه‌ی این گیاهان را با آبیاری کامل دوباره به شادابی قبل برگردانید. روش‌هایی که در این مقاله گفتیم، همگی تست شده و به درستی عمل می‌کنند تا با خیالی آسوده به سفر بروید.
اما اگر نمی‌خواهید هیچ کدام از این روش‌ها را امتحان کنید، از یک دوست یا آشنا بخواهید که به خانه‌تان بیاید و به گل‌ و گیاهان‌تان آب بدهد. بهتر است برنامه‌ی آبیاری گیاهان را به صورت پرینت‌شده به او بدهید تا از روش نگه‌داری و مقدار وزمان آبیاری هر گیاه اطلاع داشته باشد. وقتی که از سفر برگشتید، یادتان نرود که از او به خاطر سرحال و شاداب نگه‌داشتن گیاهان عزیز و زیبایتان تشکر کنید.

تراریوم آوان
1,950,000 تومان
تراریوم آباژور
1,180,000 تومان
تراریوم قطره
570,000 تومان
لیندا ۲ متری با گلدان فلزی
28,000,000 تومان
تراریوم فوتونیا شاتل کوچک
590,000 تومان

حرف آخر

در این مطلب سعی کردیم روش آبیاری گیاهان در مسافرت را برای شما تشریح کنیم، چنانچه مطلبی ناگفته مانده است و یا پرسشی در ذهن شماست که نیاز به مشاوره تخصصی روی گیاه خود دارید، می‌توانید سوالات خود را از طریق ارتباط با مشاوره گل و گیاه پزشکی گُل‌سِتان مطرح نمایید. کارشناسان باتجربه گیاه‌پزشکی ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند. گیاه پزشکان مشکل شما را بررسی می‌کنند و در صورت نیاز غذای گیاه (کود)، سم و سایر ملزومات گیاه را برای شما ارسال خواهند کرد. ضمن اینکه اگر زمان یا تخصص کافی برای رسیدگی به گیاه خود را ندارید، می توانید از خدمات باغبانی در منزل گُل‌سِتان (اعزام باغبان و گیاه پزشک به محل شما) استفاده کنید تا متخصصین ما با ابزار مورد نیاز شما در محل شما حضور یابند و خدماتی مانند تشخیص بیماری، علت عدم رشد، تعویض خاک و گلدان، سم پاشی، کوددهی و یا حتی کاشت و … را به شما ارائه دهند.

خرید گیاه و گل آپارتمانی آنلاین - تحویل رایگان 4ساعته | گُل‌سِتان
۲۳ نظرات
  1. Fatima می گوید

    عالی عالی ‌مونده بودم برای چند روز خونه نیستم چکار کنم که این روشهای شمارو پیدا کردم واقعا ازتون ممنونم روش ساده و کاربردی بود.. خیلی سپاسگزارم عالی بود⁦❤️⁩

  2. امیر خلیلی می گوید

    سلام من یک تخم لیمو شیرین کاشتم اون همه به یکی از این چیز ها نیاز دارم هنوز تخمه

  3. پارسا می گوید

    واقعا عالی و مفید بود ممنون

    1. علی رضایی می گوید

      آبیاری خودکار گیاهان و گلدانها به صورت دائم و در زمان مسافرت با آبخوانهای سرامیکی گلدانی بدون نیاز به برق و باطری

  4. ناشناس می گوید

    عالی بود

    1. مشاور گل و گیاه گُل سِتان می گوید

      ممنون از لطف شما

  5. علی می گوید

    سلام برای گلخانه پلاستیکی باید سوراخ داشته باشد؟
    برای گیاهانی که نیاز به رطوبت دارند میشه همین روش اجرا کرد؟

    1. مشاوره گل و گیاه گُل‌سِتان می گوید

      دوست گُل‌سِتانی سلام
      بله حتما باید دو یا سه سوراخ داشته باشد تا تجمع رطوبت باعث بیماری های قارچی نشود.
      بله در زمان سفر این روش برای گیاهان رطوبت دوست بسبار مناسب است.

    2. مرضیه می گوید

      ممنون از راهکارهای شما
      من از روش فیتیله گذاری از نخ کاموا استفاده کردم ولی در عرض دو ساعت آنقدر آب از سطل کشیده شد که هم زیر گلدونیها پر آب شد و هم مقداری آب روی زمین ریخت.
      نمیدونم مشکل از کجاست.
      کسی میتونه منو راهنمایی کنه ؟
      با تشکر

      1. مشاوره گل و گیاه گُل‌سِتان می گوید

        دوست گُل‌سِتانی سلام
        به جای کاموا میتونید از نخ های کنفی با قطر بیشتر برای این کار استفاده کنید

  6. رزیتا می گوید

    عالی بود سپاس

  7. نسرين می گوید

    باسلام و ادب
    پیشاپیش سال جدید را تبریک عرض میکنم و امیدوارم به زودی کرونا ریشه کن بشه
    ممنونم از تمامی راهکارهاتون.

  8. غفوري می گوید

    باسلام و ادب
    پیشاپیش سال جدید را تبریک عرض میکنم و امیدوارم به زودی کرونا ریشه کن بشه
    ممنونم از تمامی راهکارهاتون.

  9. موژی می گوید

    ممنونم عالی بود، پیشاپیش سال نو رو بهتون تبریک میگم

  10. ناشناس می گوید

    سلام من گلدان سانسوریا دارم وچند گلدان که آب کمی نیاز دارند برای ۲ هفته مسافرت شما چه راهی رو برای آبیاری پیشنهاد می کنید؟ سپاس از شما

    1. مشاوره گل و گیاه گُل‌سِتان می گوید

      دوست گُل‌سِتانی سلام
      استفاده از روش فیتیله‌گذاری برای شما بهترین روش است

  11. الهه می گوید

    سلام خسته نباشید. برای ابیاری فیتیله گذاری حتما باید کاموا رو تو خاک فرو کنیم ؟؟

    1. مشاوره گل و گیاه گُل‌سِتان می گوید

      دوست گُل‌سِتانی سلام
      بله حتما باید وارد خاک بشه تا خاک رو بتونه خیس کنه

  12. مریم می گوید

    سلام
    من بطری آب رو وارونه گذاشتم داخل گلدون و حدود یک سانت داخل خاک فرو کردم ولی اصلا آب داخل گلدون نرفت حتی بعد دو هفته.
    تعداد سوراخ های در بطری و اندازه سوراخ هارو کم و زیاد کردم ولی فرقی نکرد. مشکلش چی بود؟
    روش کاموا رو هم انجام دادم ولی بیشتر آب کامواها میریخت روی میزی که سطل آب روش بود و رشته های کاموا تا نیمه خیس بودن و اون سرکاموا که داخل خاک گلدون بود همچنان خشک مونده بود!

    1. مشاوره گل و گیاه گُل‌سِتان می گوید

      دوست گُل‌سِتانی سلام
      ممکن هست خاکتون خیلی سنگین و سفت بوده باشه
      سوراخ های بطری رو بزرگ تر کنید و از کاموا ضخیم تر استفاده کنید و اون رو در عمق بیشتری از خاک قرار بدین

  13. Sara می گوید

    سلام .خسته نباشید. اگه سه ماه نباشیم چه روشی مناسبه؟؟؟

    1. مشاوره گل و گیاه گُل‌سِتان می گوید

      دوست گُل‌سِتانی سلام
      استفاده از آبیاری هوشمند با قابلیت کنترل از راه دور برای زمانی که در سفر های طولانی هستید روش مناسبی هست

  14. عاطفه می گوید

    خیلی خوب بود👍👍

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.