خرید گیاه آپارتمانی با تضمین کیفیت و ارسال رایگان

روش نگهداری سرخس نر یا سپر طلایی

زمان مطالعه: 8 دقیقه

سرخس‌ها از جمله محبوب ترین گیاهان آپارتمانی هستند که گونه‌های مختلفی دارند. یکی از گونه‌های محبوب این گیاه که برای نگهداری در خانه نیز مناسب است، سرخس نر یا سرخس سپر طلایی است. این گیاه نیز مثل بیشتر انواع سرخس ها در مناطق آبخیز و مرطوب رشد می‌کند. سرخس نر یا سرخس سپر طلایی در گونه خود توانایی تحمل سایه زیادی را دارد و برای خانه‌هایی که نور کمی دریافت می‌کنند بسیار مناسب است. اگر زمستان بسیار سردی نداشته باشید و دمای هوای به زیر صفر درجه نرسد این گیاه همیشه سبز مانده و خانه‌تان را سرسبز نگه می‌دارد.  در مقایسه با سرخس‌های دیگر این گیاه توانایی تحمل بادهای تقریبا شدید را هم دارد و از آن آسیب نمی‌بیند. همه این مسائل باعث شده تا تبدیل به یکی از گیاهان محبوب برای قسمت‌هایی از باغچه‌ها شود که تاریک‌تر، خیس‌تر و بدون حفاظ‌تر از سایر بخش‌ها هستند. در نتیجه با توجه به ویژگی‌های یاد شده اگر دنبال خرید گیاهان مقاوم هستید، ما خرید و نگهداری از سرخس نر یا سرخس سپر طلایی را به شما پیشنهاد می‌کنیم. برای یادگیری روش نگهداری آن نیز کافیست با این مطلب از وبلاگ گل فروشی آنلاین گُل‌سِتان همراه شده و همه آنچه در مورد روش نگهداری سرخس نر یا سپر طلایی لازم است بدانید را یاد بگیرید.

گُل‌سِتان | گل فروشی آنلاین | سفارش آنلاین گل | گیاه آپارتمانی

فهرست مطالب:


مشخصات کلی سرخس نر یا سپر طلایی

  • نام علمی: Dryopteris affinis
  • بومی: اروپا، هیمالیا، غرب آسیا
  • خانواده: نرسرخسیان
  • نام‌های مرسوم: سرخس نر، سرخس سپر طلایی


روش نگهداری سرخس نر یا سپر طلایی

نگهداری از سرخس سپر طلایی یا سرخس نر بسیار آسان است و می‌توانید آن را در گلدان یا باغچه کاشته و از تماشایش لذت ببرید، می‌توان گفت که تنها چیزی که سرخس نر به آن نیاز دارد یک خاک مرطوب و باکیفیت است.

تراریوم آوان
1,950,000 تومان
تراریوم آباژور
1,180,000 تومان
لیندا ۲ متری با گلدان فلزی
28,000,000 تومان
تراریوم فوتونیا شاتل کوچک
590,000 تومان
تراریوم استوایی
643,000 تومان

نور مورد نیاز برای نگهداری از سرخس نر

درست است که این گیاه سایه را دوست دارد ولی با حضور چند ساعته در آفتاب هم مشکلی ندارد. ازاین‌رو بهترین مکان برای نگهداری سرخس نر یا سرخس سپر طلایی یک پنجره شمالی است که نور زیادی دریافت کند، اما این نور غیر مستقیم یا فیلتر شده باشد. حسن این گیاه آن است که درباره نور سخت‌گیر نیست و این گیاه می‌تواند تقریبا هر شرایط نوری را تحمل کند. از حضور در سایه تا نور کامل و مستقیم خورشید!

مطلب پیشنهادی: معرفی 22 تا از گیاهان سایه دوست و مقاوم به نور کم

نور مورد نیاز برای نگهداری از سرخس نر
سرخس نر

آبیاری

مثل بسیاری از سرخس‌ها، سرخس نر نیز به خاکی همیشه مرطوب نیاز دارد. این گیاه ترجیح می‌دهد همیشه حداقل رطوبتی را در اطراف ریشه خود حس کند. البته این رطوبت نباید به سمت خیس بودن خاک و غرقاب شدن آن برود. درنظر داشته باشید که آبیاری زیاد می‌تواند باعث پوسیدن ریشه‌های گیاه شود. از سوی دیگر آبیاری کم نیز باعث توقف رشد گیاه و زرد شدن برگ‌های آن خواهد شد.

برای تشخیص زمان صحیح آبیاری بهتر است با فرو کردن انگشت خود داخل خاک، میزان رطوبت خاک گیاه را بررسی کنید. هر زمان سطح خاک خشک شد زمان آبیاری مجدد خواهد بود. بهتر است در هر بار یک آبیاری کامل انجام دهید تا آب به تمامی قسمت‌های ریشه گیاه برسد.

خاک مناسب برای نگهداری از سرخس سپر طلایی

درست است که کمی قبل‌تر گفتیم خاک مناسب برای نگهداری از سرخس سپر طلایی یا سرخس نر خاکی مرطوب و باکیفیت است، اما این نکته را نیز باید درنظر داشته باشید که این گیاه درباره خاک خود سخت گیر نیست. در واقع این گیاه به خاک عجیب و خاصی نیاز ندارد، بلکه تنها چیزی که برای این گیاه مهم است زهکشی مناسب آن است؛ یعنی خاک نباید آنقدری سنگین و متراکم باشد که آب نتواند درون آن حرکت کند و خاک همیشه خیس بماند. در مقابل آنقدر هم سبک نباشد که آب با سرعت زیادی خارج شود و ریشه‌های گیاه فرصت کافی برای جذب مواد مغذی را نداشته باشند.

بیشتر مطالعه کنید: آموزش گام به گام تعویض گلدان گیاه

خاک مناسب برای نگهداری از سرخس سپر طلایی
سرخس سپر طلایی

رطوبت مورد نیاز برای نگهداری از سرخس نر یا سرخس سپر طلایی

مثل بیشتر سرخس‌ها، این گیاه نیز به محیطی مرطوب نیاز دارد تا بتواند شادابی خود را حفظ کند. برای تامین رطوبت این گیاه می‌توانید از دستگاه بخور، قرار دادن ظرف آب در اطراف گیاه یا کنار هم قرار دادن گیاهان مختلف بهره بگیرید. اگر هم نیاز به اطلاعات بیشتری در این باره دارید، کافی است سری به مطلب روش های تامین رطوبت گیاهان خانگی زده و به کمک آن رطوبت مورد نیاز خود را تامین کنید.

پتوس ابلق در گلدان آویز
591,000 تومان
گیاه آگلونما متوسط
593,000 تومان
تراریوم شاتل
491,000 تومان
آنتوریوم قرمز با گلدان فلزی مخروطی
839,000 تومان
پدیلانتوس با گلدان مواد آلی
471,000 تومان

در طول نگهداری از سرخس سپر طلایی یا سرخس نر درنظر داشته باشید که نزدیک بودن این گیاه به وسائل گرمایشی در زمستان می‌تواند باعث آسیب دیدن آن شود. چون وسایل گرمایشی باعث خشک شدن محیط اطراف خود شده و رطوبت مورد نیاز این گیاه را ازبین خواهند برد.

خدمات باغبانی در محل، اعزام سریع باغبان گل و گیاه | گُل‌سِتان

برای تامین رطوبت مورد نیاز سرخس نر یا سرخس سپر طلایی از آنجایی که این گیاه به نور زیادی نیاز ندارد، می‌توانید آن را در سرویس بهداشتی، حمام  یا آشپزخانه که رطوبت بیشتری دارند نگهداری کنید. فقط درنظر داشته باشید که محیط‌های یاد شده باید حداقل نور را داشته باشند و میزان نور آن‌ها متوسط باشد.


سمی بودن یا نبودن سرخس نر

این گیاه برای انسان و حیوانات خانگی بی‌خطر است و هیچ گزارشی مبنی بر سمی بودن آن منتشر نشده است.

مطلب مرتبط: 9 تا از گیاهان خانگی محبوب اما سمی برای سگ ها

سمی بودن یا نبودن سرخس نر
سرخس سپر طلایی یا همان سرخس نر


هرس کردن

برعکس سرخس شاخ گوزنی سرخس نر نه‌تنها از هرس کردن آسیب نمی‌بیند، بلکه برای داشتن ظاهری سالم‌تر و پرپشت‌تر به این کار نیاز هم دارد. بنابراین در طول نگهداری از سرخس سپر طلایی یا سرخس نر اگر برگ‌های آن آسیب دیدند، می‌توانید به‌راحتی آن‌ها را هرس کنید و خیالتان راحت باشد که برگ‌های جدید دوباره رشد می‌کنند.

برای هرس کردن سرخس نر یا سرخس سپر طلایی بهتر است اینکار را در ابتدای بهار انجام دهید، زیرا در این زمان گیاه می‌خواهد رشد خود را از سر بگیرد و قدرت بیشتری برای تحمل این کار دارد. ضمن اینکه هرس کردن به‌خصوص هرس برگ‌های مرده و آسیب دیده در این زمان باعث می‌شود تا انرژی گیاه هدر نرود.


روش تکثیر

یکی از راحت‌ترین روش‌های تکثیر این گیاه، تقسیم ریشه‌های آن است. ریشه‌ها یا در واقع ریزوم‌های این سرخس می‌توانند پس از بلوغ به چند تکه تقسیم شوند و هر کدام برای خود گیاهی مستقل و کامل باشند.

در مدت زمان نگهداری از سرخس نر یا سرخس سپر طلایی برای تکثیر آن کافی است در فصل بهار گیاه خود را از خاک خارج کنید. سپس تمام خاک اطراف ریزوم‌ها را تمیز کنید و ریشه‌های خراب را هرس کنید. در ادامه با کمک یک چاقوی تیز و استریل شده ریزوم‌های گیاه خود را به دو یا چند تکه تقسیم کنید. کار تمام است! فقط تنها چیزهایی که باید مراقب باشید این است که اولا به ریزوم‌های سالم آسیب نزنید، ثانیا هر تکه به تعداد کافی ساقه و برگ داشته باشد تا بتواند انرژی لازم برای گیاه را تامین کند.

روس تکثیر سرخس نر
سرخس نر یا سرخس سپر طلایی

حرف آخر

در این مطلب سعی کردیم همه آنچه در مورد روش نگهداری از سرخس نر یا سرخس سپر طلایی لازم است بدانید را برای شما تشریح کنیم، چنانچه مطلبی ناگفته مانده است و یا پرسشی در ذهن شماست که نیاز به مشاوره تخصصی روی گیاه خود دارید، می‌توانید سوالات خود را از طریق ارتباط با مشاوره آنلاین گل و گیاه گُل‌سِتان مطرح نمایید. کارشناسان باتجربه گیاه‌پزشکی ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند. گیاه پزشکان مشکل شما را بررسی می‌کنند و در صورت نیاز غذای گیاه (کود)، سم و سایر ملزومات گیاه را برای شما ارسال خواهند کرد. ضمن اینکه اگر زمان یا تخصص کافی برای رسیدگی به گیاه خود را ندارید، می توانید از خدمات باغبانی در محل گُل‌سِتان (اعزام باغبان و گیاه پزشک به محل شما) استفاده کنید تا متخصصین ما با ابزار مورد نیاز شما در محل شما حضور یابند و خدماتی مانند تشخیص بیماری، علت عدم رشد، تعویض خاک و گلدان، سم پاشی، کوددهی و یا حتی کاشت و … را به شما ارائه دهند.

خرید گیاه و گل آپارتمانی آنلاین - تحویل رایگان 4ساعته | گُل‌سِتان

رز جاودان مهرسا پایه قرمز
694,000 تومان
باکس رز جاودان موزیکال Q&Q
2,536,000 تومان
رز جاودان موزیکال کوپه
977,000 تومان
باکس رز جاودان موزیکال ملودی
1,156,000 تومان
رز جاودان موزیکال لیدیا
1,123,000 تومان


سوالات پرتکرار شما در مورد نگهداری از سرخس نر یا سرخس سپر طلایی

آیا سرخس نر سمی است؟

این گیاه برای انسان و حیوانات خانگی بی خطر است و هیچ گزارشی مبنی بر سمی بودن آن منتشر نشده است.

چرا برگ‌های سرخس نر قهوه‌ای می‌شود؟

مهم‌ترین دلیل این اتفاق کمبود رطوبت یا آبیاری کم است، چون این گیاه نیاز دارد تا در محیطی مرطوب زندگی کند. علاوه‌‎براین‌ها کم آبی، نزدیک بودن به وسایل گرمایشی یا خشک بودن محیط نیز، هر کدام به‌تنهایی باعث تغییر رنگ برگ‌های گیاه خواهند شد.

چرا برگ‌های سرخس نر زرد می‌شود؟

اگر برگ‌های گیاه چیزی بین زرد و سبز باشد و در فصل بهار و تابستان باشید نگران نباشید، چون این اتفاق طبیعی است و برگ‌های این گیاه در این فصل به این رنگ در می‌آیند، اما اگر این زرد شدن بیش‌ازحد و از قسمت‌های پایینی گیاه باشد نشانه‌ای از خشک بودن خاک گیاه  یا آسیب دیدن ریشه‌هاست.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.