خرید گیاه آپارتمانی با تضمین کیفیت و ارسال رایگان

همه چیز درباره روش نگهداری گیاه بامبو

زمان مطالعه: 17 دقیقه

بامبو گیاهی از خانواده مارچوبگان و بومی آفریقای مرکز است. این گیاه حدود 5 هزار سال است که در فرهنگ فنگ‌شویی عنصر مهمی و نمادی برای شانس خوب، شادمانی و سعادت است. نگهداری از بامبو بسیار آسان است و قابلیت نگهداری در آب و خاک را دارد. به‌عبارت دیگر این گیاه هم می‌تواند در گلدان پر از آب زندگی کرده، هم گلدانی که از خاک مناسب آن پر شده باشد و این بستگی به شما دارد که بخواهید از بامبو در خاک نگهداری کنید یا گلدانی پر از آب. بامبو جز گیاهان سایه دوست است و در شرایط نوری کم نیز می‌تواند به زندگی خود ادامه دهد. با توجه به این موضوع اگر قصد خرید گیاهان سایه دوست یا به‌عبارتی گیاهان مقاوم به نور را دارید، لاکی بامبو را انتخاب کرده و برای یادگیری روش نگهداری آن نیز ادامه این مطلب از گل فروشی گُل‌سِتان را از دست ندهید. در این مطلب همه آنچه درباره نگهداری بامبو باید بدانید را به شما خواهیم گفت.

گُل‌سِتان | گل فروشی آنلاین | سفارش آنلاین گل | گیاه آپارتمانی

فهرست مطالب:


مشخصات کلی بامبو

  • نام علمی: Dracaena sanderiana
  • بومی: آفریقای مرکزی
  • خانواده: مارچوبگان
  • نام‌های مرسوم: بامبو


روش نگهداری بامبو

همان طور که گفتیم نگهداری از گل بامبو کار راحتی است، ازاین‌رو امکان نگهداری از آن چه در خانه و چه در محیط کار به‌راحتی برای شما فراهم است. درست است امکان نگهداری از بامبو در آب نیز میسر است، اما باید درنظر داشته باشید که این گیاه در خاک طول عمر طولانی‌تری خواهد داشت. اگر این گیاه را در آب نگهداری می‌کنید باید هر هفته آب آن را عوض کنید و داخل تنگ آن سنگ یا سنگریزه‌هایی بریزید تا گلدان بتواند وزن گیاه را تحمل کند و سقوط نکند. همچنین اگر آن را در خاک نگهداری می‌کنید باید خاکش را مرطوب نگه دارید و از خشک نگه داشتن خاک یا غرقاب کردن آن خودداری کنید.

تراریوم آوان
1,950,000 تومان
تراریوم آباژور
1,078,000 تومان
تراریوم قطره
788,000 تومان
لیندا ۲ متری با گلدان فلزی
25,000,000 تومان
تراریوم فوتونیا شاتل کوچک
595,000 تومان

نور مناسب برای نگهداری از گیاه بامبو

گیاه بامبو به نوری مدیریت شده و غیرمستقیم نیاز دارد. برگ‌های این گیاه اگر در نور مستقیم بمانند می‌سوزند و لبه‌های آن قهوه‌ای می‌شود. ازاین‌رو در طول نگهداری بامبو اگر نشانه سوختگی در برگ بامبو مشاهده کردید گیاه را به محلی کم نورتر منتقل کنید.

مطلب مرتبط: روش آبیاری و نور مناسب گیاه آپارتمانی

نور مناسب برای نگهداری از بامبو
بامبو از نمای بالا

آب‌دهی

روش نگهداری گل بامبو در آب نیز آسان است. اگر ترجیح شما نگهداری از گیاه در آب است مواظب باشید که تمام ریشه در آب باشد و خارج نشود. همچنین هر 7 الی 10 روز یک‌بار آب آن را عوض کنید تا گیاه شما شاد و سالم بماند. وقتی آب ساکن می‌شود ممکن است سر و کله جلبک‌ها پیدا شود پس هر زمان که آب را عوض می‌کنید گلدان را تمیز کنید تا از تشکیل جلبک جلوگیری کنید. شما می‌توانید از همان آب لوله‌کشی برای این گیاه استفاده کنید، به‌شرطی که سطح کلر آب زیاد نباشد. برای محکم کاری می‌توانید آب را برای دوازده ساعت در ظرفی جدا نگه دارید تا کلر آن ته‌نشین شود. دراین‌باره درنظر داشته باشید که در برخی آب‌ها فلوراید بالایی وجود دارد و این ماده می‌تواند برای بامبو سمی باشد و به آن آسیب بزند، درنتیجه بهتر است به جای آن از آب معدنی استفاده کنید.

مطلب پیشنهادی: 6 روش آبیاری گیاهان در مسافرت

اما اگر برای نگهداری از بامبو ترجیح می‌دهید بامبوی شما در خاک زندگی کند، خاکی غنی با زهکشی عالی برای آن خریداری کرده و خاک آن را همیشه مرطوب نگه دارید. منظور ما از مرطوب نگه داشتن خاک این است که وقتی که خاک گیاه رو به خشکی رفت، دوباره آن را آبیاری کنید. بنابراین از آبیاری بیش‌ازحد و غرقاب کردن خاک خودداری کنید، چون اینکار باعث پوسیدن ریشه و ازبین‌رفتن گیاه شما خواهد شد.

دمای مناسب برای نگهداری از بامبو

گیاه بامبو زمانی شاداب است که در محیطی با دمای 18 الی 35 درجه سانتی‌گراد زندگی کند. در ما‌ه‌های سرد نیز نباید در کنار پنجره یا دری قرار گیرد که امکان نفوذ سرما را دارد.

هرس کردن

از آنجا که در طول زمان، ممکن است بامبو بیش‌ازحد سنگین شود و از شکل همیشگی‌اش خارج شود. هرس کردن بخش مهمی در نگهداری گیاه بامبو است. عموما بریدن شاخه اصلی گیاه به‌منظور هرس کردن گیاه، اقدامی اشتباه است و به جای آن بهتر است شاخه‌هایی را ببرید که از شاخه اصلی انشعاب گرفته‌اند. به‌این‌منظور ساقه جانبی را تا جایی ببرید که 3 الی 5 سانتی‌متر آن باقی بماند. برای محافظت از قسمت بریده شده نیز روی آن را با پارافین بپوشانید تا از ورود باکتری‌ها جلوگیری شود.

اگر می‌خواهید شکل کلی گیاه را عوض کنید می‌توانید شاخه جانبی را از انتهای آن ببرید. در محل برش زخمی برنزی رنگ ایجاد می‌شود که ممکن است ساقه جدید از آن رشد کند و این یعنی شانس تغییر شکل کلی گیاه برای شما وجود دارد.

پیشنهاد می‌کنیم بعد از هرس کردن بامبو ساقه‌های بریده شده را دور نریزید، زیرا می‌توانید از آن‌ها به‌عنوان قلمه برای رشد گیاه جدید استفاده کنید.

به‌عنوان نکته آخر درمورد هرس کردن بامبو نیز گفتنی است که اگر به‌هر دلیلی نیاز دارید تا ساقه اصلی را ببرید باید بدانید که شاخه‌های انشعابی جدید از زیر محل برش رشد می‌کنند.

بیشتر مطالعه کنید: مختصری درباره روش نگهداری و هرس کردن بونسای

روش نگهداری گیاه دراسنا ساندریانا یا بامبو
گیاه دراسنا ساندریانا یا بامبو


سمی بودن یا نبودن بامبو

بامبو جز گیاهان سمی است و برای حیوانات خانگی مثل سگ یا گربه سمی است. اگر این گیاه توسط این حیوانات خورده شود، ممکن است باعث اسهال، دل‌درد، آبریزش دهان، ضعف یا گشادی مردمک چشم در آن‌ها شود.


تعویض گلدان

در طول نگهداری از بامبو اگر ریشه‌های آن برای گلدان بیش‌ازحد بزرگ شدند، یعنی زمان تعویض گلدان رسیده است. در این زمان گیاه را به گلدانی بزرگ‌تر منقل کنید یا اگر در آب زندگی می‌کن، تنگ بزرگ‌تری برای آن فراهم کنید. یادتان باشد در زمان تعویض گلدان یا تنگ باید سنگ یا خاک قدیمی که برای نگهداری گیاه استفاده می‌کردید را دور بریزید و از سنگ یا خاک جدیدی استفاده کنید.


تکثیر گیاه بامبو

در طول نگهداری از بامبو تکثیر آن عموما از طریق قلمه زدن انجام می‌شود. اولین قدم برای اینکار انتخاب یک قلمه سالم است. بهتر است قلمه‌ای را انتخاب کنید که حداقل یک برگ یا بیشتر داشته باشد. سپس برگ‌های اضافی را از روی گیاه جدا کنید تا گره رشد گیاه را ببینید. در شرایط عادی گیاه نیازی به هورمون رشد ندارد و می‌تواند به‌تنهایی و به سرعت ریشه دهد، اما اگر تجربه‌های ناموفقی داشتید می‌توانید از هورمون رشد به عنوان نیروی کمکی استفاده کنید.

مطلب مرتبط: روش های تکثیر گیاهان آپارتمانی

بعد از انتخاب قلمه برای ریشه‌دهی قلمه 2 راه پیش روی شما قرار دارد:

1. ریشه‌دهی بامبو در آب

این روش، معمول‌تر و بهتر است. به‌این‌منظور ساقه بریده شده‌ای که حداقل یک برگ دارد را در آب مقطر قرار دهید. پس از مدتی ریشه‌های جدید و قرمز رنگ گیاه از پایین ساقه شروع به رشد می‌کنند. آب را تا حد ممکن تمیز نگه دارید. به محض اینکه ریشه‌های گیاه شکل گرفت می‌توانید آن را به گلدانی زیبا یا خاک منتقل کنید.

2. ریشه‌دهی بامبو در خاک

بامبو می‌تواند در خاک نیز به‌خوبی ریشه دهد. برای این‌کار گیاه را به‌آرامی در خاکی تازه قرار دهید و مطمئن شوید که حداقل یک گره در داخل خاک باشد. سپس گلدان را به محلی نسبتا گرم با نور مناسب منتقل کرده و خاک را مرطوب نگه دارید.

یادتان باشد که گلدان را غرقاب نکرده و از گیاه جدید انتظار زیادی نداشته باشید. این گیاه نمی‌تواند مثل مادرش رشد کند و همان عادت رشد را داشته باشد. بامبوی جوان شما می‌تواند صاف و سرسبز باشد، اما ممکن است مانند مادرش ظاهری قوی و رشد سریع نداشته باشد.

روش نگهداری بامبو
عکس گل بامبو با گلدان کاغذی


روش های شکل دادن به گیاه بامبو

یکی از هیجان‌انگیز‌ترین خصوصیات بامبو این است که می‌توان ساقه‌های آن را شکل داد و یا حتی به یکدیگر بافت. کلید موفقیت این کار، نور است. با دستکاری منبع نور می‌توانید بامبو را به شکل‌های مختلفی در بیاورید.

این گیاه را در چین به گونه‌ای پرورش می‌دهند که از کنار رشد کند و به همین خاطر پیچ می‌خورد. انجام این کار در خانه آسان نیست. بااین‌حال می‌توانید با کمک یک جعبه که سه طرف آن بسته است و تشخیص سرعت رشد گیاه، آن را پیچ بدهید. برای انجام این کار باید صبر زیادی داشته باشید، چراکه اینکار به تمرین و تجربه نیاز دارد.

بیشتر مطالعه کنید: 15 گیاه از گیاهان گران قیمت که زیبایی‌شان هوش از سر شما می‌برد

در ادامه دو مدل محبوب برای شکل دادن به بامبو را برای شما شرح خواهیم داد.

1. مدل پیچشی

در طول نگهداری از بامبو یکی از محبوب‌ترین مدل‌های شکل‌دهی به بامبو، مدل پیچشی است. برای اینکه بتوانید گیاه خودتان را به این شکل در بیاورید مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. گیاه را در یک کارتن مقوایی قرار دهید تا نور به آن نرسد.
  2. یکی از چهار سمت کناری کارتن را باز کنید تا نور از آن سمت وارد شود. (سمت بالا باید بسته بماند)
  3. مراقبت از گیاه را تا زمانی که متوجه شوید سر گیاه به سمت نور منحرف شده است، مثل گذشته انجام دهید.
  4. اکنون گیاه را در داخل کارتن کمی بچرخانید تا دوباره جهت گیاه به‌سمت نور منحرف شود.
  5. این کار را مدام تکرار کنید تا هر چند پیچی که لازم دارید را به دست بیاورید.
  6. در نهایت نیز بهتر است برگ‌های قسمت پیچ خورده را هرس کنید تا باعث شلوغی بیش‌ازحد نشوند.

2. مدل بافتنی

بافتن چند گیاه به یکدیگر کاری بسیار مرسوم و محبوب است. اگر می‌خواهید بامبوهای خود را به هم ببافید و شکل‌های زیبا درست کنید، کافیست مراحل زیر را طی کنید، اما یادتان باشد که این دست از کارهای کاملا تخصصی است و اگر با احتیاط انجام نشود منجربه خراب شدن بامبو شما می‌شود.

  1. گلدانی انتخاب کنید که 3 شاخه بامبو در آن باشد. این شاخه‌ها باید نیم سانتی‌متر ضخامت داشته، پنج سانتی‌متر از یکدیگر فاصله داشته باشند و به‌صورت خطی یا مثلثی کاشته شده باشند.
  2. برگ‌های قسمت پایینی گیاه را کاملا هرس کنید.
  3. به‌آرامی شاخه سمت راستی را روی شاخه وسطی بیاورید و شاخه وسطی را به سمت راست کج کنید. حالا شاخه سمت چپی را به وسط بیاورید و شاخه وسطی را به سمت چپ ببرید.
  4. این پروسه را تا جایی تکرار کنید که 10 الی 12 سانتی‌متر بالای آن خالی بماند.
  5. قسمت بافته نشده بالا را با نخ یا طنابی گره بزنید.

در نهایت با رشد گیاه، بافت شما محکم‌تر می‌شود و ماندگار خواهد شد.

گیاه بامبو گلدانی
بامبو گلدانی


آفات در طول نگهداری از بامبو

آفاتی که به بامبو حمله می‌کنند عموما شامل قارچ‌ها، شپشک‌ها و کنه‌ها می‌شوند.اگر نشان‌هایی از لکه‌های قهوه‌ای روی گیاه دیدید تقصیر قارچ‌هاست. برای درمان باید قسمت تغییر شکل یافته را جدا کنید، ساقه و برگ‌ها را خشک نگه دارید و محل قرارگیری گیاه را اصلاح کنید تا جریان هوای بهتری داشته باشد.

آنتوریوم قرمز در گلدان فلزی استوانه
1,356,000 تومان
آنتوریوم صورتی با گلدان فلزی استوانه
1,271,000 تومان
آنتوریوم صورتی با گلدان فلزی مخروطی
884,000 تومان
آنتوریوم قرمز با گلدان فلزی مخروطی
944,000 تومان

شپشک‌ها نیز حشرات سفید رنگی هستند که به‌راحتی با چشم دیده می‌شوند و باید آن‌ها را به کمک یک دستمال الکلی از سطح گیاه تمیز کنید.کنه‌ها اما به خودی‌خود به بامبو علاقه‌ای ندارند و معمولا از روی گیاهان دیگر به سمت این گیاه کوچ می‌کنند. این حشرات را می‌توانید با ترکیب آب و مواد شوینده از بین ببرید.

مطلب مرتبط: همه چیز درباره انواع آفت گیاهان از تشخیص تا درمان


مشکلات رایج در طول نگهداری از بامبو

1. قهوه‌ای شدن برگ‌ها

در مدت زمان نگهداری از بامبو گاهی ممکن است لبه برگ‌های بامبو قهوه‌ای رنگ شود. این مساله گاهی یک مشکل و گاهی فقط چرخه طبیعی زندگی گیاه است. که در ادامه مفصل در مورد هر کدام برایتان خواهیم گفت:

1. چرخه طبیعی زندگی

بامبو گیاهی چند ساله است و گاهی می‌تواند تا 15 متر نیز رشد کند. حتی بعضی گونه‌های این گیاه می‌توانند تا 23 متر نیز رشد کنند. وقتی این گیاه می‌تواند تا این حد رشد کند باید چرخه زندگی منظمی داشته باشد. یعنی برگ‌های قدیمی باید بریزند و از گیاه جدا شوند. وقتی زمان مردن و ریزش این برگ‌ها می‌رسد از لبه شروع به زرد یا قهوه‌ای شدن می‌کنند. در چنین شرایطی گیاه شما در سلامت است و چرخه طبیعی زندگی خود را طی می‌کند.

2. مشکل آب

بامبو گیاهی آب دوست است، اما نه هر آبی! سطح فلوراید بالا در آب می‌تواند باعث قهوه‌ای شدن لبه‌های برگ شود. آب‌های لوله‌کشی معمولا فلوراید و کلر زیادی دارد؛ درنتیجه بهتر است به‌جای آب لوله کشی از آب جوشانده سرد شده یا آب تصفیه شده برای آبیاری بامبو استفاده کنید.

علاوه‌بر املاح آب، آب دادن زیاد یا کم هم می‌تواند به برگ‌ها آسیب بزند. آب‌دهی زیاد باعث پوسیدن ریشه و ایجاد قارچ می‌شود و یک ریشه آسیب دیده نیز نمی‌تواند مواد مغذی گیاه را تامین کند و در نهایت باعث مرگ برگ‌ها خواهد شد. درمقابل آب دادن کم نیز باعث خشک شدن ریشه و در نهایت اختلال در عملکرد ریشه و مرگ برگ‌ها می‌شود.

مطلب پیشنهادی: با 12 مورد از مشکلات گیاهان خانگی بیشتر آشنا شوید

3. گرما

همان‌طور که گفتیم بامبو زمانی خوشحال است که در نور زیاد و غیر مستقیم زندگی کند، چون نور مستقیم و گرم می‌تواند باعث سوختن برگ‌های گیاه شود. باتوجه به این موضوع نباید این گیاه را هیچ‌گاه کنار وسایل گرمایشی قرار دهید، زیرا این وسایل، گرمایی خشک از خود تولید می‌کنند که باعث قهوه‌ای شدن برگ‌های بامبو می‌شود.

گل زیبای بامبو یا دراسنا ساندریانا
گل آپارتمانی بامبو یا دراسنا ساندریانا

4. حشرات

در طول نگهداری از بامبو برخی از حشرات ممکن است به آن حمله کنند و با نوشیدن شیره آن باعث خشک شدن و در نهایت قهوه‌ای شدن برگ‌هایش شوند. اگر گیاه شما کوچک است و حشرات به آن حمله کردند می‌توانید با کمک جریان قوی آب این حشرات را از روی گیاه پاک کنید، اما برای آلودگی‌های شدیدتر باید حشره‌کش‌های صنعتی مخصوص گیاهان استفاده کنید.

رز جاودان مهرسا
739,000 تومان
مانسترا غول پیکر
18,500,000 تومان
زامیفولیا بلک 6 قلاف در گلدان مواد آلی استوانه
1,285,000 تومان
فیکوس لیراتا دو شاخه در گلدان مواد آلی استوانه
1,011,000 تومان
تراریوم گیسوم
694,000 تومان

2. زرد شدن ساقه‌ها

در طول نگهداری از بامبو ساقه‌های آن باید همیشه سبز بماند. هرگونه زرد شدن ساقه‌ها نشانه یک اتفاق بد است که ممکن است به خاطر دلایل زیر باشد:

1. نور

بامبو به نور زیاد ولی غیرمستقیم و فیلتر شده نیاز دارد. اگر گیاه را در مکانی با نور مستقیم و گرم قرار دهید آفتاب سوخته و زرد می‌شود. از سوی دیگر اگر گیاه نور کافی دریافت نکند نیز، ابتدا برگ‌ها و سپس ساقه‌هایش زرد می‌شود. در چنین شرایطی اگر گیاه را محل مناسب انتقال دهید بعد یک الی دو هفته سلامت گیاه بازیابی می‌شود و رنگ زرد آن برطرف می‌شود؛ البته بازیابی شامل برگ‌ها نشده و برگ‌های زرد گیاه می‌ریزند و برگ‌های جدیدی به جای آن‌ها رشد می‌کنند.

2. آب

اگرچه نگهداری از بامبو آسان است و در کل بامبوها درباره شرایط نگهداری سخت‌گیر نیستند، اما نسبت به آبی که دریافت می‌کنند وسواس دارند. دراین‌باره درنظر داشته باشید که آب لوله کشی ممکن است حاوی مواد شیمیایی باشد که به گیاه آسیب بزند. ازاین‌رو بهتر است از آب تصفیه شده یا آب جوشانده سرد شده استفاده کنید. اگر هم گیاه شما در آب زندگی می‌کند بهتر است هر یک یا دو هفته آب آن را تعویض کنید، زیرا سکونت بیش‌ازحد در آب قدیمی باعث ایجاد جلبک و باکتری‌هایی می‌شود که ریشه گیاه را می‌پوساند.

بیشتر مطالعه کنید: با 10 مورد از دلایل رایج زرد شدن برگ های آگلونما آشنا شوید

3. کوددهی

اگر برگ‌ها و ساقه‌های بامبو شما زرد شدند و این مشکل خاصه از قسمت پایینی آغاز شود، نشانه کوددهی زیاد است. ازاین‌رو اگر به‌تازگی به گیاه کود داده‌اید، آب آن را تعویض کنید و دیگر به آن کود ندهید تا رنگ گیاه دوباره سبز شود. اینکار ممکن است چند هفته الی چند ماه طول بکشد. یک قانون کلی است که می‌گوید کوددهی باید نهایتا یک یا دوبار در سال، توسط کودی که 10 برابر رقیق‌تر شده است انجام شود. یعنی اگر قرار است یک میلی‌لیتر کود در یک لیتر آب حل شود، طبق این قانون باید یک میلی‌لیتر را در 10 لیتر آب حل کنید.

گل آپارتمانی بامبو
گل بامبو

4. آسیب دیدن ساقه

در صورتی که ساقه بامبو آسیب ببیند ممکن است زرد شود. ضربه زدن، شکستن ساقه، سقوط گیاه، کندن برگ‌ها، گره زدن غیراصولی یا حتی سرما و گرمای ناگهانی، آسیب‌هایی هستند که باعث زرد شدن ساقه گیاه می‌شوند. زرد شدن به‌همراه ایجاد بافت رشته‌رشته و لزج نشانه آن است که گیاه شما بیش‌ازحد به مرگ کامل نزدیک شده و ممکن است هیچ‌وقت دیگر سلامت خود را به‌دست نیاورد.

مطلب پیشنهادی: دلایل زرد شدن برگ‌های مونسترا یا گیاه برگ انجیری و روش‌های درمان آن

خدمات باغبانی در محل، اعزام سریع باغبان گل و گیاه | گُل‌سِتان

5. پوسیدن ریشه

در طول نگهداری بامبو یکی از اولین نشانه‌های ریشه فاسد در آن، زرد شدن برگ‌هاست. زمانی که این پوسیدگی گسترش پیدا کند متوجه می‌شوید که ساقه‌های قهوه‌ای رنگ و ریشه‌ها لزج شده است؛ بااین‌حال اگر به موقع اقدام کنید می‌توانید گیاه خود را دوباره بازیابی کنید.

به‌این‌منظور بامبویی که ریشه‌اش پوسیده را از گلدان خارج کنید و آن را به گلدان جدیدی منتقل کنید که آب مقطر و سنگ در آن وجود دارد. سپس برگ‌های گیاه را بررسی کنید و تمام برگ‌هایی که کاملا یا بخشی از آن زرد شده را شناسایی کنید. این برگ‌ها را با دست یا با چاقویی تیز از گیاه جدا کنید و دور بریزید. حال یک یا دو قاشق غذاخوری پارافین را در مایکروویو آب کنید و با پارچه‌ای نخی و تمیز روی قسمت‌هایی که برگ‌ها را بریدید بکشید. این‌کار باعث می‌شود تا قسمت‌های بریده شده در مقابل ورود باکتری‌ها ایمن شوند.

در قدم بعدی ریشه گیاه را به‌خوبی بررسی کنید و هر قسمتی از ریشه که قهوه‌ای، سیاه، طوسی یا لزج شده را از سایر ریشه‌ها جدا کنید. یادتان باشد این کار را با احتیاط انجام دهید تا آسیبی به ریشه‌های سفید یا نارنجی آن نشود.

بعد از کارهای گفته شده بامبوی در حال درمان را به آبی جدید منتقل کنید و هر یک یا دو روز یکبار آب گیاه را عوض کنید تا نشانه‌هایی از رشد جدید برگ‌ها و توقف رشد ریشه‌های پوسیده ببینید.

علاوه‌بر راه فوق، راه دیگر این است که ریشه‌های پوسیده را از گیاه جدا کنید و ریشه‌های سالم گیاه را در هورمون رشد قرار دهید. سپس اجازه دهید گیاه شب تا صبح خشک شود و پس از آن گیاه را در آب مقطر قرار دهید تا ریشه‌های جدید بدهد. به محض این‌که ریشه‌های جدید را دیدید، گیاه را به گلدانی حاوی آب و سنگ‌ریزه منتقل کنید. آب گلدان را نیز دائما عوض کنید تا جلوی پوسیدگی مجدد ریشه‌ها را بگیرید.


چند نکته جالب در مورد بامبو

  • بعد از شرح روش نگهداری بامبو و مشکلات و آفات آن نوبت به چند نکته جالب در مورد آن می‌رسد. در این باره باید بدانید که بامبو در فرهنگ فنگ‌شویی نمادی از زمین (سنگریزه‌های پای گیاه)، چوب (خود گیاه)، آب (که داخل تنگ است)، آتش (ربان‌های قرمز که بر روی گیاه گره می‌زنند) و آهن (سکه‌ای که روی گیاه آویزان می‌کنند) است.
  • از آنجایی که بامبو گیاهی تو خالی است می‌تواند انرژی چی را از خود عبور دهد، در نتیجه خرد و سعادت درون آن جریان پیدا می‌کند.
  • تعداد شاخه‌های بامبو معانی مختلفی دارد؛ البته تمام این معانی مثبت است به جز عدد چهار که باید از آن دوری کنید. در ادامه دراین‌باره بیشتر برای شما خواهیم گفت.


معنی تعداد شاخه‌های بامبو

  • یک شاخه: نمادی از یکتا بودن و جریان بی‌مانع انرژی است.
  • دو شاخه: نمادی از شانس خوب در عشق است و بهترین تعداد برای هدیه دادن به شریک زندگی است.
  • سه شاخه: نمادی برای تداوم رشد، تولد و خانواده است.
  • چهار شاخه: نمادی برای مرگ است! پس به‌هیچ‌وجه 4 بامبو به کسی هدیه ندهید.
  • پنج شاخه: نمادی برای رفاه، طول عمر، شانس، خوشحالی و سعادت است.
  • شش شاخه: نمادی برای کسب ثروت از طریق شانس و کسب فرصت‌هاست و می‌تواند هدیه‌ای عالی برای محیط کار باشد.
  • هفت شاخه: نمادی برای سلامت و رشد شخصی است.
  • هشت شاخه: نمادی برای انرژی بی‌پایان و نعمت‌های فراوان است.
  • نه شاخه: نمادی برای موفقیت و حق‌شناسی است.

بیشتر مطالعه کنید: آیا می‌دانید معنی هر رنگ از رنگ های گل رز چیست؟

گل بامبو
بامبو

در این مطلب سعی کردیم همه آنچه در مورد روش نگهداری گیاه بامبو لازم است بدانید را برای شما تشریح کنیم، چنانچه مطلبی ناگفته مانده است و یا پرسشی در ذهن شماست که نیاز به مشاوره تخصصی روی گیاه خود دارید، می‌توانید سوالات خود را از طریق ارتباط با مشاوره گیاه پزشکی آنلاین گُل‌سِتان مطرح نمایید. کارشناسان باتجربه گیاه‌پزشکی ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند. گیاه پزشکان مشکل شما را بررسی می‌کنند و در صورت نیاز غذای گیاه (کود)، سم و سایر ملزومات گیاه را برای شما ارسال خواهند کرد. ضمن اینکه اگر زمان یا تخصص کافی برای رسیدگی به گیاه خود را ندارید، می توانید از خدمات باغبانی در تهران گُل‌سِتان (اعزام باغبان و گیاه پزشک به محل شما) استفاده کنید تا متخصصین ما با ابزار مورد نیاز شما در محل شما حضور یابند و خدماتی مانند تشخیص بیماری، علت عدم رشد، تعویض خاک و گلدان، سم پاشی، کوددهی و یا حتی کاشت و … را به شما ارائه دهند.

خرید گیاه و گل آپارتمانی آنلاین - تحویل رایگان 4ساعته | گُل‌سِتان

مانسترا غول پیکر
18,500,000 تومان
آگلونما با گلدان مواد آلی
856,000 تومان
سانسوریا ابلق با گلدان مواد آلی استوانه مشکی
1,165,000 تومان
سانسوریا ابلق پرغلاف در گلدان مواد آلی
1,185,000 تومان
سانسوریا سبز کراواتی پرغلاف
526,000 تومان


سوالات پرتکرار شما درباره روش نگهداری بامبو

چگونه بامبوی خود را احیا کنیم؟

این مساله بستگی به این دارد که چطور از گیاهان نگهداری می‌کنید. اگر گیاه‌تان زرد شده باید کوددهی را متوقف کنید، از آب فیلتر شده استفاده کنید و گیاه را به مکانی با نور کمتر منتقل کنید. اگرهم گیاه شما توسط حشرات یا قارچ‌ها آسیب دیده باید نقطه آلوده شده را توسط پارچه الکلی، حشره‌کش‌های طبیعی یا صابون حشره کش تمیز کنید. اگر مشکل فرای این موارد است نیز کافیست با متخصصین گُل‌سِتان در تماس باشید.

آیا می‌توان بامبو را در آب نگه داشت؟

بله، این گیاه می‌تواند در آب زندگی کند، اما برای سلامت و طول عمر بیشتر لازم است آن را به خاک منتقل کنید.

چه تعداد بامبو خوش‌شانسی می‌آورد؟

به جز 4 عدد بامبو شما می‌توانید از 1 عدد تا 9 عدد بامبو را تهیه کنید و خیالتان راحت باشد که همه آن‌ها نمادی از خوبی و شانس است.

آیا خریدن بامبوی آماده باعث بدشانسی است؟

خیر، این گیاه درهر صورت نشانه‌ای از شانس خوب و سعادت است حتی اگر آماده خریداری شود.

بامبو چند سال عمر می‌کند؟

معمولا بامبویی که در آب زندگی می‌کند می‌تواند یک یا دو سال زندگی کند، اما اگر طول عمر بیشتری از گیاه می‌خواهید باید آن را در خاک بکارید تا چندین سال زندگی کند. شاید وقتی گیاه در خاک زندگی کند، برگ‌هایش بریزد، اما تا زمانی که شرایط نگهداری این گیاه مناسب باشد زنده می‌ماند و می‌تواند برگ‌های جدیدی تولید کند.

علت زرد شدن برگ بامبو چیست؟

زرد شدن بامبو ممکن است دلایل زیادی داشته باشد؛ کوددهی زیاد، کلر یا فلوراید زیاد در آب، نور بیش‌از‌حد خورشید یا حتی آسیب دیدن ساقه بامبو همگی از علل زرد شدن برگ‌های بامبو هستند.

۸ نظرات
  1. لاله می گوید

    با سلام
    یکی از بامبوهای من از وقتی خریدم از دوماه پیش هنوز ریشه نزده و رشدش نسبت به بقیه کند هست دوبار هم انتهای ساقه رو بریدم اما بازم ریشه که نزد هیچ الان بیست سانت از انتهای ساقه نسبت به بالای ساقه باریکتر شده ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. مشاوره گل و گیاه گُل‌سِتان می گوید

      دوست گُل‌سِتانی سلام
      اگر احساس می کنید که ساقه دچار بیماری قارچی شده حتما از یک قارچکش برای ضدعفونی کردن ساقه استفاده کنید اما قبلش قسمت آلوده رو کات کنید
      برای ریشه زایی بهتر از کودهای مخصوص بامبو که دارای هورمون های ریشه زا هم هستند استفاده کنید

  2. فرزانه می گوید

    سلام خسته نباشید ببخشید من حدود هفت سال هست که سه شاخه بامبو دارم ک ب طول ۲متر رسیده یه مدت بی جون بود یه کود تهبه کردم وقتی بهش دادم شروع کرد به جوانه زدن کنار ساقه ها و هر کدوم دوتا جوانه زدن ولی بعد یه مدت برگ هاش زرد شدن و یکیش هم ساقه هاش دلیلش چی هست واقعا ناراحتم .

    1. مشاوره گل و گیاه گُل‌سِتان می گوید

      همراه گل‌سِتانی سلام
      زرد شدن جوانه و ساقه بامبو دلایل زیادی دارد از جمله: کودهی زیاد، نور کم، گرما و یا سرمای شدید، تعویض نکردن به موقع آب گلدان و …
      با توجه به مواردی که براتون ذکر کردم بهتر هست شرایط نگهداری گیاه رو مورد بررسی قرار بدین و اقدامات لازمه رو پیش بگیرید.

  3. ناشناس می گوید

    اینکه میگن گل بامبو باید عدد فرد باشه درسته؟

    1. مشاوره گل و گیاه گُل‌سِتان می گوید

      همراه گل‌سِتانی سلام
      یکسری فرضیه غیرعلمی در خصوص تاثیر بامبو در فنگشویی محیط وجود دارد ولی اثبات شده نیست.

  4. فرزانه می گوید

    درود بر شما دوست گرامی
    من ۴ سال هست که ۳ شاخه بامبو دارم تا الان خوب رشد میکرد و راضی بودم ولی رشدش متوقف شده هر غنچه ای که از وسط بامبو رشد میکنه زرد وخشک میشه لطفا راهنماییم کنین سپاسگزارم

    1. مشاوره گل و گیاه گُل‌سِتان می گوید

      همراه گل‌سِتانی سلام
      اگر بامبو شما در این مدت با قارچکش تیمار نشده احتمال بیمار شدن گیاه و یا حتی کمبود مواد غذایی وجود دارد.
      پیشنهاد من این هست که حداقل سه مرحله با فاصله هر ۵ روز گیاه درون محلول قارچکش قرار بگیرد و بعد از اتمام دوره درمان از کودهای تغذیه ای مخصوص بامبو استفاده شود.
      دقت کنید که محل نگهداری گیاه تقریبا خنک و نور کم تا متوسطی داشته باشد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.